måndag 18 maj 2015

Recept

Flera hörde av sig och ville ha receptet på proteinbrödet, så här kommer det:

2,4 dl solroskärnor, naturella
1,2 dl linfrön
1,2 dl hasselnötter (eller mandlar)
3.6 dl havregryn
2 msk chiafrön
4 msk phylliumfrön (fiberhusk)
1 tsk finmalen havssalt (1 ½ tsk om du använder flingsalt)
1 msk honung (eller lönnsirap)
3 msk smakfri kokosolja
3,6 dl vatten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en 1 liters bakform.
Smält kokosoljan och vispa ihop det med honungen och vattnet.
Häll vätskan över de torra ingredienserna i bakformen och rör ihop ordentligt.
Jämna till ytan med baksidan av en slev.
Låt brödet vila i rumstemperatur i minst två timmar, över dagen eller över natten.

Sätt ugnen på 175 grader.
Baka brödet i 20 minuter, ta ut det och lyft ur brödet ur formen (lossa sidorna med hjälp av en vass kniv).
Vänd brödet så att undersidan är uppåt och lägg det på ett galler och baka i ytterligare 30-40 minuter i mitten av ugnen.
Brödet är klart när det är gyllenbrunt och låter ihåligt när du knackar på det.
Låt svalna helt och hållet innan du skär det i skivor.

Även idag blir det att avnjuta detta brödet innan gymmet där dagens pass är underkropp+ mage.
sedan blir det jobb 8-17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar